Populära fildelarsajter som gått ur tiden

Fildelning på det olagliga planet är inget som är något nytt, utan har funnits ända sedan de första speldatorerna kom ut på marknaden. Då skedde dock inte detta via nätet, utan såldes helt enkelt via kontakter och skickades via post till köparen. Efter detta kom alla de sajter där du kunde ladda hem detta material helt gratis, vilket i ett senare skede ledde till att torrentsajter och sajter som stremar olagligt material skapades. När detta skedde påbörjades också det stora kriget mot denna olagliga verksamhet, vilket har lett till att många sajter har fått lägga ned sin verksamhet.

Den största torrentsajten är Piratebay

Här är det frågan om denna sajt ska benämnas är eller var Piratebay. Det är säkert ingen som har undgått att höra om denna sajt, då grundarna och skaparna har hittats på olika platser i världen och sedemera fått sitt straff. Hur gick det då med själva hemsidan? Jo, den blev naturligtvis nedlagd och blockerad, men det har inte hjälp till med att få bort den. Här finns detta material utspritt på så många platser och servrar runt om i världen att den istället har växt sig större. Helt enkelt blev resultatet av att finna upphovsmännen till den enbart att de fick sina straff. Allt det tidigare spridda materialet kan fortfarande hittas på nätet under samma namn.

Torrentsajter som verkligen försvunnit

I och med att Piratebay nu fick läggas ned, men sedan fortfarande kan finnas av de som vill på nätet. Hur många torrentsajter är det då egentligen som helt och hållet försvunnit? Ja, svaret på detta är enkelt. Här kan det till exempel tas Kickass Torrent och Iso Hunt, vilket var och är de största efter Piratebay. Dessa visade även upp meddelanden om att du avslutade sin verksamhet, men har fortfarande olika platser i världen där de finns kvar i samma skepnad. Helt enkelt kan det sägas att kriget mot denna verksamhet inte alls fungerar som myndigheterna och internationella organisationer vill. Det finns med andra ord inga torrentsajter som helt och hållet gått ur tiden.