Så skyddar du dig på nätet

När det gäller att skydda sig som användare på nätet så är det många som förknippar detta med personliga uppgifter och att ha ett bra virusskydd. Javisst är detta helt sant och något som alla som använder Internet idag måste ha. Som vanligt kommer det dock att finnas massor med andra saker du kan skydda dig emot. En av dessa saker kommer då vara att skapa en dold identitet. Idag är det fullt möjligt att sitta i vilket land som helst i världen och använda Internet via så kallade proxyservrar. Helt plötsligt kommer det då att se ut som du surfar från ett helt annat land än vad du verkligen gör.

Hur säkert är det att surfa via en proxyserver?

I och med att säkerhet på nätet är ett ganska så otydligt begrepp, så kan det enkelt sägas att du aldrig kan vara 100 procent säker. Med anledning av att det finns människor som kan skapa ny teknik som fungerar på ett visst sätt, så finns det naturligtvis de som kan bryta sig in i dessa system. Är det då så att du använder dig av en gratis proxy på nätet, kommer du inte att vara mycket skyddad. Om du istället väljer att köpa ett månadsabonnemang av en VPN-service, kommer du däremot att vara mycket söker med en krypteringsnivå där inte ens leverantören kan se vem du är.

Ladda hem olagligt material säkert

Om du nu är den som verkligen vill stjäla de nya filmerna, spelen och musiken på nätet. Ja, då ska du helt enkelt investera i en VPN-tjänst. Här kommer du då att vara den som har ett mycket säkert skydd. Idag är det också så att många Internetleverantörer stryper hastigheten på nedladdning av torrents. Detta är också något som du förbigår med hjälp av en VPN, som öppnar upp till din maximala nedladdningshastighet igen.