Streaming online – Det största hotet mot filmindustrin

Idag har det kommit till den punkten att online streaming av filmer och musik är det bästa sättet att ta del av nya filmer och musik som kommer ut. Här kommer det att finnas en mycket liten procent av denna industri som faktiskt är laglig. I det fallet rör det sig om Spotify, Bittorrent och några andra få företag som säljer materialet med hjälp av månadsabonnemang. I annat fall kommer det att finnas massor av andra sajter på nätet där du kan se de senaste filmerna helt gratis. Detta kommer då alltså att vara helt olagligt, samtidigt som du också oftast får mycket dålig kvalitet på det du vill se.

Att kvaliteten är dålig kommer naturligtvis att bero på att denna nya film har spelats in av någon som sett filmen i en biograf. Helt enkelt får du oftast något som inte alls går att se på. Dock förändras detta snabbt och det kommer innan filmen gått klart på bio ut en helt fullgod kvalitet du kan se helt gratis på nätet. Detta är då således olagligt och ses som ett av de största hoten mot dagens filmindustri. Trots detta dyker det varje dag upp nya hemsidor som streamar detta material på nätet. Det finns också en plats som heter Youtube och som ägs av Google, vilket då sätter detta företag och Internetjätte i dålig dager.

Youtube – En mycket olagligt streamingsajt

Om allt nu ska hård dras så kommer det naturligtvis inte enbart vara nya filmer och ny musik som är olaglig att sprida utan rättigheter på nätet. Detta berör då även gamla filmer och de som redan getts ut på dvd för att du ska kunna köpa dem i butiken. Trots detta finns massor av denna musik och dessa filmer att se på Youtube. Här kan då lätt frågan om Google anser sig allsmäktiga komma upp. Svaret är enkelt. Ja, de anser sig som allsmäktiga och skriver ifrån sig allt ansvar på den som publicerar materialet. Om detta är rätt eller fel kan det tvistas om, men lagen talar sitt tydliga språk att de kan fortsätta på detta vis.